de Loenzien Geert

...omdat ik ik ben en jij jij, mocht ik jij zijn en jij mij dan zouden wij elkaar zijn....

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Wie ben ik

Wie ben ik ?

E-mail Afdrukken PDF

ik ben ik en jij bent jij,
mocht ik jij zijn en jij mij

dan zouden wij elkaar zijn
en zou jij de werken van mij al kennen.
Daarom ben ik ik.

Curriculum Vitea ( van het kunstzinnige leven )

 Geert De Loenzien  Geboortedatum: 4 Februari 1968
 Moerbeekstraat 59  Nationaliteit : Belg
 B-9870 Zulte  1 kind, meisje, 1996
 Tel. 0477 63 71 89  E-mail : geert(at)deloenzien(punt)com

De Loenzien Geert is geboren op 4 februari 1968 te Waregem.
roots in Zulte... ( met mijn hart in Oost-Vlaanderen, en nu woon ik er weer, yeehaaaa  ) 

Zowat vanaf ik de pen kon vasthouden tekende ik van alles en nog wat, vooral ventjes. Prutsen en bricoleren waren ook de meest geliefde bezigheden. Dingen kapot maken om dan terug te herstellen was ook iets dat mij lag.
Pas vele jaren later... ik herinner mij nog een bezoek bij mijn broer Nic. Daar lag hij, een blok klei van 10 kg, bruin van kleur... Zacht en kneedbaar, ongebruikt. Hij had hem al enige tijd maar het kwam er niet van... Ik vroeg of ik hem kon meedoen, ik was verliefd... Het was de grootste liefde uit mijn leven. Thuisgekomen kneedde ik de massa, duwen trekken, toch voorzichtig want ik had geen benul van wat ik met die materie allemaal kon doen. Ik sculpteerde een werk, een gezicht. Ik vond het een magisch materiaal, eindelijk na al die jaren kon ik ipv te tekenen vorm geven in een driedimensionale omgeving. Het voelde als een kracht van de natuur die mij aantrok en nooit meer los zou laten.

Toen in der tijd waren er niet zoveel mogelijkheden en zoeken naar een gepaste materie die de kunst in mij kon openen was dan een kwestie van het geluk te hebben toevallig de juiste materie op het juiste moment te vinden.

Ik geloof dat het 1994 was. De sculptuur stond er. Een massieve blok klei die langzaam maar zeker aan het drogen was. Wat nu ? Ik begon me te informeren toen nog via BBS en vrienden en bezocht een keramiek club in Harelbeke. Deze konden wel bakken maar wilden niet omdat het een massieve blok was. Daar maakten ze ook meer beelden om af te gieten en dat was niet mijn doel. Via deze weg wisten ze mij te vertellen dat er een vrijetijdsatelier was in Zwevegem “Sueva” genaamd. Hier kan men maken naar eigen creativiteit. Na een bezoek bij Daniël Vandemeulebroecke de bestuurder van de vereniging wist ik dat dit de plaats was. Zij wilden het wel proberen om het massieve beeld te bakken. Het resultaat was niet echt wat de mensen bij sueva gehoopt hadden. Het beeld explodeerde in de oven en bracht heel wat schade met zich mee. Tot mijn verwondering mocht het resultaat er best wel zijn, nog steeds heeft het een nieuw grens in mijn leven geopend. De mensen in Sueva hebben mij toen niet weggejaagd maar in plaats daarvan hebben ze mij de basis technieken geleerd. Ik ben een zeer eigenzinnig persoon die graag het lot in eigen handen houd. Vanaf dit moment heb ik mij volledig laten gaan in deze fantastische materie.

Deze CV is geschreven op 17 Januari 2008 en ik zie in mijn eigen werken een enorme evolutie. Na het werken met verschillende soorten keramiek en het werken met verschillende glazuren en oxides heb ik leren omgaan met de materie en heb zo een beetje een eigen stijl ontwikkeld. Toch kan ik het niet laten te experimenteren met nieuwe materialen en technieken. Zo’n 2 jaar geleden ben ik ook beginnen draaien van potten ( vanaf mijn geboorte ben ik al een andere draaier ). Eind 2007 was het “buren bij kunstenaars 2007” waarbij ik mij aangetrokken voelde om mee te doen. Al geruime tijd moedigden de mensen mij aan om buiten te komen met mijn werken, voor mij was dit een moeilijke bedoening omdat ik moeilijk afscheid kon nemen van mijn eigen creaties. Toch na het meedoen in 2007 van “buren bij kunstenaars “ en de mensen mij om werken vragen heb ik kunnen afstand doen van bepaalde werken. Enkel als de liefde voor de werken voelbaar is kan ik het over het hart krijgen de beelden toe te vertrouwen aan deze mensen.

Tot heden kijk ik steeds weer uit naar die momenten waar ik met die oermaterie, de klei kan werken.
Verder is Schilderen en tekenen ook niet meer uit mijn leven weg te futselen.

Als eigenzinnig persoon die vooral door zelfstudie en ondervinding door het leven gaat ben ik er niet toegekomen om naar academie of andere kunstrichtingen te gaan. Internet, mensen met dezelfde interesse en ‘de babbel’ zijn zo mijn bronnen.  Mijn inspiratie komt uit alle richtingen op mij af, soms is het zelfs moeilijk keuzes te maken uit de verschillende ideeën  die op me af komen om te bepalen welk mijn volgend werk zal worden. Tijdens de creatie en de tijd die er over geen gaat kan het wel eens zijn dat het eindresultaat er anders uitziet dan het startende idee.

ondertussen noemen de mensen mij kunstenaar, of ik begrijp ze niet goed en zeggen ze " jij bent 'kunst en naar'
wie zal het zeggen, oordeel zelf maar...

Laatst aangepast ( zaterdag, 30 oktober 2010 21:36 )  

Willikeurig afbeelding

keramiek zoekrobot


Verwante robot